Verkoop van machines & materiaaluitrusting

voor het plaatsen van leidingen in de ondergrond, zonder graafwerken te moeten realiseren.

Kabeltreklieren

Treklieren met registratie voor het plaatsen van leidingen en saneringen  Bij het trekken van kabels of buizen in de grond, gaat men eerst de kabel van de lier afrollen ( A ) omheen alle bestaande kruisende kabels en of buizen, doorheen gestuurde boringen, naar de haspelwagen ( B ). Daarna gaat men de kabel of buis bevestigen aan de trekkabel. Goed nakijken dat bij het onder spanning zetten van de trekkabel alle geleidingsrollen hun werk kunnen verrichten. De kabel of buis kan dan onder een bepaalde vooraf instelbare trekkracht ingetrokken worden. Daarna geeft de treklier een afdruk van de gebruikte trekkracht, de treklengte en de maximum behaalde snelheid.
 
  • Kabeltreklier met hydrostatische motor

  • De kabel wordt door 2 hydrostatische motoren door de dubbele kaapstander geleid , en daarna door een vork, die de kabel uitlijnt op de trommel.
  • De trommel wordt met een gelijkaardige hydraulische motor aangedreven. Door de hydrostatische werking verkrijgt men de juiste balans tussen kracht en snelheid. De trommel moet nog maar 3% van de trekkracht verwerken, zodanig dat de kabel onder lichte spanning op de trommel gebracht wordt. Standaard is de lier voorzien van een printer die permanent de trekkracht, de ingetrokken meters en de treksnelheid weergeeft.
‚ÄčDeze parameters kunnen door uzelf begrenst worden, de lier zal dan stoppen met trekken.
Na de trekking wordt een print-out gemaakt.
 

Kabeltreklier RKW

  • Bij trekking van hoogspanningskabels ( vanaf 150 kV) gaat men door middel van een Bagela kabeltreklier model RKW en een aantal kabelduwers Bagela BKS 800 en een hydraulisch aangedreven haspelwagen een volledige synchronische trekking kunnen verrichten.
  • De treklier wordt vooraf ingesteld en wordt bediend vanaf de centrale elektrische bedieningkast die zich in het midden van het traject bevindt ( minimaal 250m van de lier) .
  • Bij het sturen van de centrale bediening gaat men op de elektrische kabel een duwkracht van 800 daN per kabelduwer uitoefenen en gaat men tegelijkertijd de kabel van de RKW lier intrekken.
  • Door de op voorhand instelbare voorspanning die op deze lieren aanwezig zijn kan men achteruit gaan met de trekkabel onder spanning.

Bagela kabeltreklieren by Forintec

Voor de verkoop, verhuur & herstelling van Bagela kabeltreklieren, kan u steeds rekenen op Forintec.
Contacteer Forintec voor bijkomende info m.b.t. kabeltreklieren en bijhorend materiaal.
 
meer info  |  foto's   |   Klik hier voor toebehoren  |  Link naar Bagela | Kabeltreklier kopen

Bekijk onze service dienst All the services you need are right here
See our complete services and technique catalog or Contact us